fbpx

Om Oss

Vår misjon

Gi barna håp er en humanitær organisasjon som

vil bidra til å utrydde sult for barn i verdens fattigste land

Hvorfor er det nesten ingen som har fremgang med å løse de store sosiale problemene?
- Dan Pallotta

Dan Pallotta

I USA har Dan Pallotta lenge vært en av de beste på innsamling av penger. Han har samlet inn hundretalls millioner til flere saker, blant annet kreftsaken, AIDS, fattigdom med mer. Pallotta har også skrevet flere bøker om evnet, blant annet "Uncharitable".

De siste årene har han blitt en talsperson for de veldedige organisasjonene. Han snakker om at det er forskjellige regler for veldedige organisasjoner og kommersielle bedrifter. Bedrifter har muligheten til å bevege seg friere når det gjelder å skape omsetning, markedsføre osv. Vi tror som Pallotta at man må tenke annerledes dersom man skal løse de store sosialene problemene.

"Tjen 50 mill. på å lage voldelige videospill, men hvis du ønsker å tjene 0,5 mill. på å redde verden så blir du sett på som en parasitt"

Hvorfor vi tenker feil rundt veldedighet

Dan Pallotta holdt en TED-talk med en intensjon om å endre holdningen vi har til veldedige organisasjoner. Vi belønner veldedige organisasjoner for hvor lite penger de bruker, i stedet for hvor mye organisasjonen oppnår. 

De 5 store foskjellene Pallotta mener gir bedrifter fordeler;

  • Markedsføring - Man vil helst ikke at donasjoner skal brukes til dette, mens bedrifter kan markedsføre til det "ikke er lønnsomt lenger"
  • Lønn og incentivordninger - Bedrifter kan betale folk store summer, mens man i veldedige organisasjoner vil at lønnsnivå holdes lavt.
  • Innovasjon - Bedrifter kan prøve og feile i prosjektene sine, Gjør  organisasjoner det blir det stilt spørsmål ved de involverte.
  • Tid og tålmodighet - Bedrifter har forståelse for at prosjekter tar tid. Amazon tjente ikke penger før det hadde gått 6 år.  I veldedigheten krever man at de pengene som brukes skaper umiddelbare resultater. 
  • Fortjeneste - Veldedige organisasjoner skal ikke betale fortjeneste og kan derfor ikke låne penger. Dette forsinker vekst og hindrer utvikling.  


Diverse:

Org.nummer: 919 025 395
Kontonummer:1503.91.29636
Vipps: 108856
Gi Barna Håp

Hollendergata 2B
0190 Oslo
Norway


Informasjon:
Kontakt
Om oss
FAQ

>
close

Få nyheter om Gi Barna Håp

Skriv inn mailadressen din under så sender vi deg informasjon om Gi Barna Håp sitt arbeid :)