fbpx

Ut av fattigdom

Hvordan komme seg ut av fattigdom?

Vi tror det er lurt å tenke langsiktig når man skal støtte veldedige organisasjoner. Det er viktig at man har en plan på hvordan man skal komme seg ut av fattigdom, og at det ikke bare blir et pengesluk.


Her er våre fem faktorer som bidrar til at Malawi kan komme seg ut av fattigdom, og ikke forbli en evig mottaker av bistandsmidler.

Matpakker

Mat er naturligvis det som må til for å utrydde sult. Malawi er et av verdens fattigste land og ca. 70 % av befolkningen lever i ekstrem fattigdom. Ekstrem fattigdom er definert som US 1,90$  pr dag (ca. 15 NOK). Da er det behov for å gi direkte matdonasjoner for at de fatttigste skal overleve.

Arbeidsplasser

Arbeidsplasser skaper økonomisk vekst og bekjemper dermed fattigdom. Matpakkene lages på en fabrikk som sysselsetter ca. 400 mennesker. Disse jobbene ville ikke eksistert ved produksjon et annet sted. At fabrikken er nærme problemområdene reduserer også fraktkostnadene betydelig.

Helse

Mange barn mangler ingredienser i kostholdet. Dette er i verste fall dødelig, og i mange tilfeller skader skjelett, immunforsvar og utviklingen av hjernen. Matpakken inneholder svært høye mengder A-vitamin, Zink, Jern, Jod, Kalsium og Magnesium som er viktig for barnas kroppsbygging.

Utdannelse

Utdanning får land ut av fattigdom. Mange starter på skolen, men faller ut bl.a. fordi man ikke har råd til uniformer, familien trenger barna i jobb, lang skolevei, tidlige graviditeter osv. Matpakkene deles i hovedsak ut på skoler og familien har enda en motivasjon for å sende barna på skolen. Det virker!

Landbruksopplæring

En andel av gavene inn i et fond som lager skoler. Skolene lærer familier landbruk. 85 % av arbeidsplassene i Malawi er relatert til landbruk. Familiene lærer hvordan de kan utnytte sitt landområde på en bedre måte. Flere av familiene blir selvforsynte i tillegg til at kan selge overskuddet.

Bli med å kjempe for barns rettigheter!

Få tilgang på eksklusivt materiale, og få beskjed når Gi Barna Håp gjør store ting :)

Bli med og kjempe for barns rettigheter, sammen med 12.000+ andre kan vi gjøre en forskjell!

>