fbpx

juli 26

Magisk ring kan redde yngre kvinner fra HIV

0  comments

Gi Barna Håp HIV-ring
Ny HIV-studie

I ASPIRE-studien, som ble lansert på AIDS-konferansen 2016 i Durban, Sør-Afrika, fikk verden vite at ringen som inneholder anti HIV-medisinen Dapivirine viser seg å være svært effektiv. Ringen som settes inn vaginalt og byttes hver måned, reduserer HIV-smitte med 56 %. 4500 kvinner i Malawi, Uganda, Sør-Afrika og Zimbabwe var med i undersøkelsen.

Lovende resultater mot HIV-smitte

En videre studie i USA som rekrutterte 96 jenter i alderen 15-17 år har gitt lignende resultater som tidligere studier. Jentene ble gitt seks ringer som de brukte i en måned av gangen. Studien viser tegn til å være like effektiv og trygg for yngre jenter som blant eldre kvinner. Hele 87 % av gruppen hadde målbare nivåer av virkestoffet Dapivirine. De rapporterte også at 95 % av jentene synes ringen var enkel å bruke, og 74 % sa at de ikke merket ringen under daglige aktiviteter

Regulering gjenstår

Poenget med studien var å gi sikre svar til myndighetene som regulerer medisiner. Man ønsker naturligvis å kunne gi denne mirakelringen til barn under 18 år også. Sharon Hillier, fra University of Pittsburgh School of Medicine, sa følgende på konferansen: "Sykdom skiller ikke på om kvinnen er 16 eller 18 år. Tilgjengelighet til sikker og effektiv HIV-prevensjon bør heller ikke gjøre det. Unge kvinner i alle aldersgrupper fortjener å være beskyttet.."

Gangen videre

Denne studien var et viktig steg på veien for å få ringen godkjent. Den veldedige organisasjonen International Partnership for Microbicides (IPM) meldte i juli 2017 at ringen er under evaluering av European Medicines Agency. I Afrika sør for Sahara er nesten 25 % av nye smitte-tilfeller blant kvinner mellom 15 og 24 år. Derfor håper alle at ringen blir godkjent, slik at vi kan begrense sykdommen også i den svært utsatte aldersgruppen 16-25 år.

På vår side Fem veier ut av fattigdom kan du lese om at Helse er en av de viktige faktorene for å få et land ut av fattigdom.

KILDER:
National institute og Allergy and Infectious disease:

https://www.niaid.nih.gov/news-events/vaginal-ring-may-cut-hiv-infection-risk-if-used-consistently

Medical Express:

https://medicalxpress.com/news/2017-07-scientists-divulge-latest-hiv.html

IFLSCIENCE:
:http://www.iflscience.com/health-and-medicine/hivprevention-ring-shown-to-be-safe-and-easy-for-teenage-girls/
Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
>